sskbloggen

Just another WordPress.com site

Fransson frälste Kif Örebro

För en vecka sedan visste inte Kif Örebro om matchen i lördags mot Jitex skulle kunna spelas. Skulle inte klubben få in ett stort antal 100 000 kronor till fredagen, så måste klubben begära sig i konkurs. Ännu en damfotbollförening var i akut kris.

Det var mycket som hände efter chockbeskedet i början av förra veckan. Örebro kommun reagerade och utlovade pengar. Formellt kan inte något beslut tas förrän i morgon, tisdag. Samtidigt ska verksamheten ses över och ekonomin tryggas, på något sätt, på längre sikt.

Med kniven på strupen – ekonomiskt först och främst men även idrottsligt (Kif Örebro harvar i botten på damallsvenskan) – togs krafttag. Inför den viktiga så kallade sexpoängsmatchen mot bottenkollegan Jitex var en seger nödvändig. Men det var inte bara fysisk och mental uppladdning som krävdes av spelarna.

Spelarna fick vackert sätta sig och delta i arbetet att ragga pengar och puffa för matchen. 33 företag nappade på ”erbjudandet” att sponsra inträdet (gratis för de som gick genom entrén) med fem kronor per åskådare, dock maximalt 5 000 kronor. Drygt tusen personer gick genom vändkorsen och klubben fick på det sättet in 165 000 välkomna kronor.

Att sedan Kif Örebro vann matchen med 1–0 var lika viktigt som pengarna. Att det blev vinst var i mycket den tidigare Sunnanåspelaren Linda Franssons förtjänst. I 57:e minuten skickade hon, enligt de lokala medierna, iväg en öppnande passning till Sanna Talonen som iskallt väntade ut målvakten innan hon satte bollen i mål. Att AIK förlorade mot Djurgården bidrog också till ett något tryggare situation för Kif Örebro.

I morgon fattar kommunstyrelsen i Örebro beslut om hur stödet ska se ut till klubben, som inför lördagsmatchen saknade 1,5 miljoner kronor för att kunna fullfölja serien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: