sskbloggen

Just another WordPress.com site

Stor dag för Sunnanås F-05:or

Alla som har varit på Norrvalla för att se Sunnanås damer spela en match i serien har sett dem – de riktigt unga som följer med spelarna in på planen och står framför dem när de presenteras. Att organisera dem och se till att det fungerar är bara en del i det som sker bakom kulisserna inför och under varje hemmamatch.

I lördags var det dags för Sunnanås flickor födda 2005 att sköta den uppgiften. Det är inte mindre än 33 flickor i den gruppen och till hösten kommer de att delas in i tre matchlag, berättar Nina Gustavsson som är en av de sju ledarna. Övriga ledare är Cecilia Öhman, Jan Andersson, Ulrika Grahn, Ola Holmgren, Eva Eriksson och Conny Dahlgren.

Tolv av tjejerna i F-05 kom till matchen mellan Sunnanå och Västerås i lördags. Övre raden från vänster: Jonna Ulfhielm, Alice Boberg, Ebba Johansson, Thelma Heikkinen, Liv Fryxell, Felicia Andreassen Hopkins och Evelina Eriksson.
 Nedre raden från vänster: Thelma Gustavsson, Akvelina Bergsten, Tyra Lindström, Nellie Holmlund, Mathilda Åsén och Betty Bolander.

Flickorna samlas minst en halvtimme före matchen – många var där en timme före – och det ligger spänning i luften. När matchtröjorna har kommit på får de gå in i bollhallen där de får instruktioner och sedan är det dags för att göra det de ska: att ta spelarna i hand och gå ut med dem på Norrvallas gröna konstgräs.

Här är det Yanru Zhang, Frida Karlsson, Elin Johansson, Carina Holmberg och Erika Nilsson Waara som får eskort av de unga fairplay-tjejerna.

Det är naturligtvis litet högtidligt när lagen med domartrion i spetsen går fram för att ställa sig framför den nybyggda läktaren.

Efter presentationen av lagen är uppdraget fullgjort för de unga spelarna. Lagen ska hälsa på varandra och på domarna och så är det dags för det som nog alla kanske tycker är allra roligast – att springa tillbaka i full fart över planen. Det är mycket spring i benen när spänningen och nervositeten har släppt.

Den här gången hade tjejerna med sig skyltar som visar matchsponsorns namn – Boliden. Men det var inget som hindrade framfarten.

Stilarna är litet olika, men målet är nära…

Efteråt är det viktigt att titta på och visa varandra vilken spelare man gick med. Veronica Lindström och Doris Hjelm var de som just denna dag höll ordning på de unga spelarna.

– Att se tjejerna komma springande tillbaka är så härligt. Jag lever på att se den glädjen en hel vecka, utbrister Doris Hjelm.

Söndagen 2 september är det dags för nästa hemmamatch och då är det nya unga spelare som gör entré med spelarna. Kanske laddar de redan för det. Då kommer Hammarby på besök till Norrvalla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: