sskbloggen

Just another WordPress.com site

Rättvist med en poäng

Sunnanås målvakt Yanru Zhang spelade en, i bokstavlig mening, huvudroll när Sunnanå i slutminuten mot Sirius kvitterade till 2–2 (1–0) och räddade en poäng. Sunnanå fick hörna och Yanru lämnade sitt mål för att springa över hela plan och ställa sig vid första stolpen där hon nickade bollen ner mot mållinjen där Erika Nilsson Waara kunde peta in bollen.

– Det är alls inte orättvist att vi fick en poäng, säger tränaren Martti Tikkanen.

Yanru Zhang spelade en huvudroll.

Sirius är ett bra lag och i det våta och hala gräset vågade inte Sunnanå riktigt spela ut. Bollinnehavet var bra under första delen av första halvlek. Men när snabba Jenny Jansson i Sirius (”hon är ruskigt snabb”, säger Martti) kom förbi och kunde göra Sirius första mål så fick hemmalaget ett övertag.

I andra halvlek kvitterade Sunnanå efter en hörna när bollen hamnade hos Helen Ukaonu, men strax därefter gjorde Sirius sitt andra mål – också det på hörna.

– Vi slarvade litet i markeringarna där, säger Martti.

Sunnanås inställning var emellertid aggressiv och laget ägde bollen mest hela halvleken och det var ett ordentligt tryck de sista tio minuterna av matchen.

– Laget hade en fantastiskt bra attityd i dag och kämpade hela tiden ända till dess att matchen blåstes av, säger Martti. Det gav också utdelning. Det var verkligen inte min idé att Yanru skulle gå upp på vår sista hörna, men jag tar gärna tillbaka alla mina invändningar jag hade när hon sprang över plan, skrattar han.

Martti är heller inte sen att berömma Perpetua Nkwocha och Helen Ukaonu som ett dygn tidigare spelade landskamp för sitt Nigeria i Nigeria.

– De jobbade bra och visade en fantastisk vilja trots att de måste ha varit trötta efter att ha suttit på ett plan hela natten.

Träningen på måndagen kommer att bli lätt. Löpningarna i det hala och våta gräset – ett ovant underlag för Sunnanå – har säkert frestat på och det gäller att ta det försiktigt de närmaste dagarna.

– Matchen på torsdag mot Assi kommer inte att bli lätt. Assi må inte ha så många poäng hittills i serien, men i dag (söndag) slog de Rågsved. Så Assi kan bli en svår nöt att knäcka. Men bara vi visar samma attityd och vilja som vi visade i dag så hoppas jag att det ska gå vägen, säger Martti.

– Vi har ett ett annat spel på hemmaplan och där är vi starka. Det ska vi utnyttja på torsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: