sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sexpoängsmatch väntar


Det är lite av seriefinal i norra damettan på söndag när Sunnanå åker ner till Uppsala på söndag för att möta Sirius på Stundenternas gräsplan. Sirius ligger tre poäng efter Sunnanå så det är en riktig så kallad sexpoängsmatch som väntar.

Hur ser det då ut inför söndagen?

– Det ser ganska bra ut, säger assisterande tränaren Jörgen Holmqvist. Vi åker ner med 16 spelare och på flygplatsen möter Perpetua Nkwocha och Helen Ukaonu som kommer direkt från Nigeria efter att ha spelat mot Zimbabwe.

Pepe och Helen spelar landskampen på lördag och sätter sig direkt på ett plan norrut.

– Det ska fungera och vi räknar med att det kommer att fungera, säger Jörgen.

Sara Nordin som stukade foten i senaste matchen är fräsch och spelar. Erika Nilsson Waara som har haft feber är frisk och har tränat i veckan. Hon åker också med.

– Däremot får Sandra Fält stanna hemma. Hon har fått en sträckning på baksidan av låret, säger Jörgen.

Matchen mot Sirius spelas på naturgräs. Sunnanå har i veckan tränat på Norrvallas naturgräs både under torsdagen och fredagen. Underlaget är viktigt. På naturgräs måste spelarna slå bollen mycket hårdare än på konstgräset. Det kan också vara tyngre att springa på naturgräs – om det är vått.

– Om det är tyngre eller inte spelar inte någon roll för oss, säger Jörgen. Våra spelare är mycket bra tränade. Vi fick en ordentlig genomkörare när det gäller tempot tidigare i veckan när vi spelade 70 minuter mot Skellefteå FF:s P17-lag. Grabbarna springer ju lite fortare och är lite starkare.

Efter den oavgjorda matchen i söndags mot Rågsved har laget ordentligt pratat igenom situationen och har snackat ihop sig.

– Spelarna har verkat mer laddade hela veckan och alla tycker att det ska bli jättekul att spela på söndag. Vi ser fram emot matchen, slutar Jörgen. Resan ner blir också lämpligare eftersom vi åker ner mitt på dagen och inte i ottan som de två senaste gångerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: