sskbloggen

Just another WordPress.com site

Knapp, men viktig, seger

Ett fantastiskt mål från 30 meter upp i krysset från Carina Holmberg räddade tre poäng till Sunnanå i den svåra bortamatchen mot Hammarby på söndagen.

Det var en svår match och det blev en knapp vinst med 0–1 för Sunnanå. Hammarby är ett duktigt lag som spelar på en för dem välbekant plan; en plan som är svår för alla gästande lag. Men Hammarby har också en rad individuellt duktiga spelare.

– Vi kom inte upp i vår normala standard, kommenterar tränaren Martti Tikkanen. Vi fick inte igång vårt anfallsspel och vi var litet orörliga. Passningsspelet fungerade inte heller som det skulle.

– Inget lag kan spela på topp en hel säsong. Det kommer alltid svackor och när de kommer är det väldigt viktigt att vi ändå vinner matcherna, fortsätter han.

Om inte anfallsspelet fungerade som det skulle, så är Martti mycket nöjd med försvarsspelet. Centrallinjen fungerade perfekt och mittbackarna är starka.

– Och så har vi Yanru i målet. Hon räddade oss flera gånger och var definitivt bästa spelaren på planen, berömmer Martti.

Anledningen till svackan under söndagen kan ha många samverkande förklaringar. Alla gick upp väldigt tidigt. Avfärden var redan 08.20 vilket innebar att de flesta fick gå upp före klockan sex. Kanske hade några suttit uppe länge och tittat på Eurovisionsschlagerfinalen och Sveriges vinst där. Det var en väldigt varm dag och från ankomsten till Stockholm och till matchstart var det sju och en halv timme.

– Under sådana förhållanden får man inte maximal uppladdning, säger Martti, som trots allt är väldigt nöjd med vinsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: