sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tuff match väntar – igen

Det blir nog en tidig kväll i kväll, lördag, för tjejerna i Sunnanås damelitlag. Redan före klockan sju på söndagsmorgonen är det samling inför och avfärd till flyget för att ta sig till Stockholm. Klockan fem på eftermiddagen börjar matchen mot Hammarby.

– Jag säger som jag alltid säger – och som jag alltid menar, säger Martti Tikkanen. Det blir inte någon lätt match.

– Vi går självklart in för att vinna, men vi har respekt för Hammarby. Precis som tidigare måste tjejerna gå in för matchen till 100 procent och jag hoppas kunna vara lika stolt över dem som jag var efter matchen mot Vasalund. De visar sådan vilja i varje situation och det är den inställningen som måste råda över hela säsongen.

Planen som matchen spelas på är svårspelad. Det är en gammaldags konstgräsplan där bollen studsar snabbt, vilket kräver att passningsspelet blir precist. Hammarby är van vid det, vilket de gästande lagen inte är.

Även om Hammarby inför den här säsongen har tappat en hel del spelare så är det ett lag som inte ska underskattas. Att de bara fick stryk med ett mål borta mot Sundsvall talar sitt tydliga språk.

Inför söndagsmatchen är inte Perpetua Nkwocha med. Hon är på landslagsuppdrag med Nigeria (som i helgen spelar borta mot Zimbabwe i första omgången av afrikanska cupen för damer). Martti Tikkanen vill inte tala om vem som ersätter henne.

– Det får alla se i morgon, säger han.

Nina Jakobsson och Sara Nordin kommer till matchen direkt från Linköping där de i veckan har varit på U19:s landslagsläger. Träningarna har gått bra för dem och båda hoppas förstås på att bli uttagna till den trupp som spelar EM i Turkiet i sommar. På landslagslägret har 28 spelare varit med och tio av dem ska bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: