sskbloggen

Just another WordPress.com site

Seger efter mardrömsstart

Det gick vägen för Sunnanå också borta mot Gustafs GoIF. Men redan i första anfallet – i första minuten – gjorde Gustafs mål och tog ledningen med 1–0. Sunnanå var dock det bättre laget och vann med 2–4.

– Det var en mardrömsstart. I och för sig gjorde både Yanru och Helen rätt och spelade bollen som vi sagt att de ska göra. Men planen var ojämn och det slutade med att hemmalagets Marijana Rajcic snodde åt sig bollen och spelade in den i helt öppet mål, säger Martti Tikkanen.

Efter det tidiga baklängesmålet började Sunnanå spela sitt spel och var helt klart det spelförande laget. Kvitteringen till 1–1 svarade Erika Nilsson Waara för efter en framspelning av Perpetua ”Pepe” Nkwocha. När tio minuter återstod av första halvleken var det Karolina Rosendahl och Perpetua som spelade fram Emilie Marklund så att hon kunde göra mål och Sunnanå ta ledningen med 1–2.

I Andra halvlek fortsatte Sunnanås spelmässiga övertag. Två soloprestationer avgjorde matchen – Perpetua Nkwocha gjorde 1–3 på egen hand i 50:e minuten och några minuter därefter, i 56 matchminuten, var det Carina Holmberg som bröt igenom Gustafs försvar och gjorde 1–4.

Efter den fick Gustafs tryck på Sunnanås backlinje, vilket resulterade i att Gustafs tilldömdes en straff som Marijana Rajcic förvaltade rätt. Slutresultatet blev alltså 2–4.

– Mot slutet av matchen hade både vi och Gustafs flera chanser att göra mål, men det blev som det blev, säger Martti, som överlag är mycket nöjd med vad laget presterade och att det nu åker hem med tre poäng och serieledning i bagaget.

– Jag kände inte någon oro. Både försvarsspelet och anfallsspelet fungerade bra. Visst – vi behöver fortfarande bli litet kyligare när vi kommer till avslut.

Martti lyfter gärna alla spelare och laget som helhet. Men några av dem som stack ut under matchen var mittbackarna Sara Nordin och Helen Ukaonu – ”de spelade bra tillsammans både offensivt och defensivt” – och Carina Holmberg – ”hon är fantastiskt bra och svarar för otroliga spelvändningar” – samt förstås Perpetua Nkwocha – ”som behöver höja tempot litet”.

Laget sitter nu på bussen hem och ”landar” i Skellefteå i natt. På måndag är det match igen. Då är det andra omgången i Svenska cupen som ska spelas och Själevad borta står för motståndet.

 

Annonser

1 kommentar

  1. inaron

    Sköönt med tre poäng borta på deras svåra gräsplan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: