sskbloggen

Just another WordPress.com site

Presskonferens med Yanru

Yanru Zhang, Sunnanås nyförvärvade målvakt, var utvilad i dag. Dagen efter ankomsten till Skellefteå. På kansliet arbetade Inger Arnesson och hon hårt med att formulera en ansökan om arbetstillstånd, vilket krävs innan hon får spela match.

På kansliet var det också presskonferens. Norran kom med Elin Ala, fotografen Lars Eriksson och kulturredaktören Theodor Ekenstedt. Den senare fungerade som tolk, eftersom han för några år sedan bodde ett par år i Kina och kan språket. Theodor är dock inte särskilt intresserad av sport eftersom han efter att ha tolkat en stund, vände sig till de övriga i rummet med kommentaren: ”Det är väl fotboll vi talar om?”

Elin Ala, Theodor Ekenstedt, Yanru Zhang och Inger Arnesson.

Yanru berättade att hon kommit till Sverige för att hon tycker att svenska ligan och svenska spelare är duktiga.

– Svenska laget spelar snabbt och hårt. De har långa passningar och springer mycket, medan vi i Kina är mer tekniska och dribblar mer, sade hon. Hon sade också att många kinesiska spelare är litet rädda för svenskorna eftersom de spelar tufft.

– Men jag är inte rädd. Jag är så lång.

Yanru är 183 cm lång och har alltid tyckt att det varit roligt att stå i mål. Hon gillar att pusha på laget framåt och hon ser fram emot att lära sig den svenska spelstilen som ju är helt annorlunda än den som traditionellt spelas i Kina.

Yanru Zhang berättade att hon ser fram emot att lära sig den svenska spelstilen.

Hon har gått i fotbollsskola i 13 år – från 1999. Vid tolv års ålder får killar och tjejer välja inriktning och när det gällde Yanru var det inte någon tvekan. Det var fotboll som gällde för henne.

2009 var hon i Sverige med det kinesiska landslaget. Och från Skellefteå känner hon Helena Andersson, som var fyscoach för det kinesiska landslaget under tiden som Marika Dominski-Lyfors var förbundskapten för det kinesiska damlandslaget.

Efter presskonferensen var det dags för bildposerande med boll innan det var dags för första träningen.

– Jag ser väldigt mycket fram mot att träffa laget, säger hon. Det ska bli väldigt roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: