sskbloggen

Just another WordPress.com site

Nu är laget plåtat

Efter träningen i dag, torsdag, var det dags för årets fotosession. Till programblad och andra publikationer skulle en lagbild tas och porträttbilder på alla spelare och ledare.

Magnus Lindkvist, som också plåtade förra året, hade hyrts in och ställt upp sin utrustning i östra delen av bollhallen på Norrvalla.

Det var förstås ett styrande och ställande innan laget hade kommit på plats. Fotografen Magnus hade sina synpunkter på hur det skulle vara, men det var Inger Arnesson som bestämde var spelarna skulle stå. På bilden ser vi hur en del har tagit plats och hur de återstående platserna håller på att fördelas.

Sedan lagbilden tagits var det dags för en annan bild. Tanken bakom den – från alla som stod vid sidan om men även från de som skulle fotograferas – var inte helt kristallklar. Men det blir säkert bra; det är kul med nytänkande. Dock – håll med om att det ser en smula märkligt ut.

Resultatet granskades omedelbart och befanns vara helt OK. Annars hade det väl blivit att göra om det.

Porträtten togs inte inne i bollhallen. Magnus Lindkvist kånkade iväg utrustningen till ett rum och ställde upp den där. Inger höll ordning på spelarna och ledarna och skickade in dem för posering. 

Eftersom Inger har tusen saker i huvudet och väldigt mycket att hålla reda på – alltmer ju närmare seriestarten kommer – var det nog ordningsmannajobbet något hon litet gillade. För det gav henne möjligheter att tala enskilt med en del av dem som hon hade saker att dryfta med.

Det var många i rummet som på alla sätt hjälpte till att få dem som porträtterades att se glada ut. Det skedde med diverse glada tillrop. Tränaren Martti såg nog mest glad ut när han hade gjort sitt 20-sekunderspass på stolen framför fotografen.

Och han, fotografen Magnus Lindkvist, var glad och lättad över att allt hade gått så smidigt. Det är ju alltid mycket lättare att arbeta när alla är glada och positiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: